Het schoonmaken van de schaamdelen en de staat van onreinheid

Hits: 0

Hij zei: Het is niet nodig voor hem om zijn schaamdelen schoon te maken na het slapen of na het laten van een wind. Met het schoonmaken van de schaamdelen wordt bedoelt het schoonmaken van alles dat uitgestort is vanuit de twee openingen.
Zo lang hij zich richt op de twee afvoerkanalen (penis en anus), is het goed genoeg om drie (kleine) stenen te gebruiken om de onreinheden schoon te maken. Het is niet toegestaan om minder dan dit aantal te gebruiken anders dan het totaal aantal stenen dat (zojuist) voorgeschreven is. Wanneer drie (stenen) de reinigende niet kan verlossen van de onreinheid, dan moeten er extra stenen gebruikt worden, totdat de schaamdelen schoon gemaakt zijn. Een stukje hout of lap (stof) en elk materiaal dat gebruikt kan worden voor het schoonmaken, behalve mest, botten of voedsel, kunnen voor hetzelfde doel gebruikt worden als stenen.[1] Een grote steen dat drie uitsteeksels heeft wordt gezien als drie (kleine) stenen.[2] Echter, buiten de afscheidende afvoerkanalen om, is alleen water goed genoeg voor het schoonmaken.

_______________
[1] Deze zienswijze wordt door de meeste Hanbalis aangehangen. Volgens abu Bakr zijn alleen kleine stenen goed genoeg voor het schoonmaken van de schaamdelen (istizjmar). (Al-Mughni, deel 1, pag. 115) (Tabaqat, deel 2, pag. 77)
[2] Abu Bakr had de zienswijze dat het niet acceptabel is om minder dan drie kleine stenen te gebruiken voor het schoonmaken. (Tabaqat, deel 2, pag. 77-78) (Al-Mughni, deel 1, pag. 117)

<– Tahara: (De verplichte handelingen voor de reiniging | Tahara: (6) Wat de staat van reinheid ongeldig maakt –>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Resize text-+=