Wat de grote wassing (Ghusl) vereist

Hits: 0

Hij zei: Wat de ghusl vereist is de uitstorting van sperma, contact waarmee de twee seksuele organen gemoeid zijn, [afvalligheid van de Islam],[1] de acceptatie van de Islam door een ongelovige[2] of de reiniging van menstruatie- en postnatale bloedingen. Wanneer een vrouw menstrueert of iemand in een staat van seksuele onreinheid verkeerd of een afgodendienaar zijn of haar handen in water stopt, dan is zulk water (nog steeds) rein. Een man zou geen woedoh moeten verrichten met het overgebleven water dat door een vrouw gebruikt is om zichzelf te reinigen als zij in haar eentje gebruik heeft gemaakt van het water.[3]

_____________
[1] Dit is van toepassing op eenieder die terug keert naar de Islam na eraan afvallig te zijn geweest. Het wordt noodzakelijk voor zo’n iemand om de rituele douche te nemen voordat zijn of haar gebeden geaccepteerd kunnen worden.
[2] Het is overgeleverd volgens ibn abi Yaʿlas vader dat abu Bakr heeft gezegd dat het alleen aanbevelenswaardig is voor hem om de rituele douche te nemen als hij niet seksueel onrein was op het moment van zijn of haar ongeloof (kufr). Ibn abi Yaʿla vermeld dat zijn zienswijze door de meeste Hanbalis aangehangen wordt. Ibn abi Yaʿla voegt eraan toe zeggende: “Ik heb in het boek al-Tanbih van abu Bakr gezien dat er gezegd wordt dat het verplicht is de rituele douche te verrichten”. (Tabaqat, deel 2, pag. 78)
[3] Dit is de meest bekende opinie van de school gebaseerd op een overlevering van ibn Hanbal. Een andere overlevering stelt dat het toegestaan is voor een man of een vrouw om gebruik te maken van overgebleven water voor de reiniging. Ibn ʿAqil heeft deze zienswijze. (Al-Mughni, deel 1, pag. 157)

<– Tahara: Wat de staat van reinheid ongeldig maakt | Tahara: Het verrichten van de Ghusl na de seksuele onreinheid –>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Resize text-+=