Oordeel over de misvatting van het op de buik slapen

Hits: 0

Vraag: Moge Allaah u belonen, de vraagsteller Oem Ludjane zegt: wat is het oordeel over het slapen op de buik en wat is de authenticiteit van de overlevering dat de profeet sallallahualaihiwase langs een man kwam in de moskee die met zijn gezicht op de grond lag, Hij subhanahuwata3ala schopte hem met zijn voet en zei tegen hem: Sta op. Zo slapen de mensen van de hel. En wanneer een persoon het vergeet heeft hij dan een zonde?

Sheikh: Wat betreft de overlevering ik weet daar niets van en wat betreft het slapen op de buik dan is daar niets mis mee, vooral als er een noodzaak voor is, dan is het soms nodig voor een persoon dat hij op zijn buik slaapt vanwege een ziekte daarin of gerommel en wat daarop lijkt, en wat betreft zonder noodzaak dan is het beste dat de mens slaapt op zijn rechterzijde zoals de Profeet bevolen heeft in de Hadieth van Al-Baraa-e bin `Aazib Moge Allaah tevreden over hem zijn.

http://web.archive.org/web/20060407162327/http://www.ibnothaimeen.com/all/noor/article_8948.shtml

السؤال: جزاكم الله خيراً السائلة أم لجين تقول ما حكم النوم على البطن وما صحة هذا الحديث بأن الرسول صلى الله عليه وسلم مر برجلٍ في المسجد منبطحاً على وجهه فضربه برجله وقال له قم نومةٌ جهنمية وإذا نام الإنسان ناسياً هل يأثم؟
الجواب
 

الشيخ: أما الحديث فلا أدري عنه وأما النوم على البطن فلا بأس به لا سيما إذا كان هناك حاجة لأنه أحياناً يحتاج الإنسان أن ينام على بطنه لمرض فيه أو قرقرة وما أشبه ذلك وأما بدون حاجة فالأفضل أن ينام الإنسان على جنبه الأيمن كما أمر بذلك النبي صلى الله عليه وسلم في حديث البراء بن عازب رضي الله عنه.

http://web.archive.org/web/20071214025603/http://selefieforum.nl/vb/showthread.php/op_de_buik_liggen_haram-1629.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Resize text-+=