Zakaat-ul-fitr

Hits: 4

Vraag: Is het toegestaan om de Zakaat-ul-Fitr een aantal dagen of een week voor de vastgestelde tijd te geven?

Antwoord: Dit is niet toegestaan omdat het ingaat tegen de wijsheid die de Goddelijke Wetgever heeft bedoeld met het distribueren van de Zakaat-ul-Fitr. Dus wil Hij dat de armen genoeg inkomsten krijgen om te voorkomen dat zij moeten bedelen op de Dag van ‘Eed. Als het dus een week of meer dan dat voor de Dag van ‘Eed wordt gedistribueerd, dan is er geen twijfel over dat het zijn doel zal missen door deze actie. Dit omdat de behoeftige persoon zal baten bij deze liefdadigheid, die hij in deze dagen ontvangt. Maar wanneer de Dag van ‘Eed aanbreekt zal deze persoon hoogstwaarschijnlijk weer behoeftig en arm zijn.

En dit is vooral het geval omdat de reden achter de regel met betrekking tot deze zaak in de teksten is genoemd als een zuivering voor degene die heeft gevast. En dit kan niet het geval zijn behalve aan het einde van de vastenmaand. Dus het doel van de Goddelijke Wetgever is niet om te zorgen dat de arme persoon tijdens de maand Ramadan niet bedelt, maar dat hij niet hoeft te bedelen en vragen op de Dag van ‘Eed.

Bovendien is het wel mogelijk, met enige gedoging, om de persoon die liefdadigheid geeft toe te staan om zijn Zakaat een dag of twee voor ‘Eed te geven, gezien de omstandigheden vandaag de dag en de afgelegenheid van de gebieden (waar hij zijn Zakaat heen wil sturen). Er zijn betreffende dit, authentieke overleveringen over sommige Metgezellen dat zij gewend waren om toegevend te zijn door de Zakaat te accepteren, die een dag of twee van tevoren werd gegeven. [Al-Asaalah, Uitgifte #16]

http://web.archive.org/web/20071215121214/http://selefieforum.nl/vb/showthread.php/zakaat_ul_fitr-800.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Resize text-+=