De Relatie Tussen Een Faqeeh En Een Muhhadith

Hits: 0

Vraag: Wat is de relatie tussen de Wetenschap van Fiqh en de Wetenschap van Hadeeth? En is het vereist dat een Muhhadith een Faqeeh is, of alleen een Muhhadith?

Antwoord: Het is vereist dat een Faqeeh een Muhhadith is, terwijl het niet vereist is dat de Muhhadith een Faqeeh is. Dit is omdat de Muhhadith automatisch een Faqeeh is vanwege de aard van zijn staat. Waren de Metgezellen van de Boodschapper van Allah, sallAllahu ‘aleyhi wa sallam, gewend om Fiqh te bestuderen of niet? En wat was de Fiqh dat zij gewoon waren te bestuderen? Het is datgene wat zij gewoon waren over te nemen van de Boodschapper van Allah, sallAllahu ‘aleyhi wa sallam (de hadeeth). Dus in feite bestudeerden zij de hadeeth.

Wat betreft de Fuqahaa die de meningen van de geleerden en hun Fiqh bestuderen, maar niet de hadeeth bestuderen van hun Profeet, sallAllahu ‘aleyhi wa sallam, die de bron is van de Fiqh. Tegen hen moet gezegd worden: Je moet de Wetenschap van Hadeeth bestuderen. Dit is omdat we ons niet kunnen voorstellen dat er een correcte Fiqh is zonder de kennis van de hadeeth, ze te onthouden, ze authenticeren en zwak verklaren. En tegelijkertijd kunnen we ons niet inbeelden dat er een Muhhadith is die geen Faqeeh is.

Aldus zijn de Qor-aan en de Soennah de bronnen voor alle Fiqh. Wat betreft de Fiqh die algemeen bekend is vandaag de dag, dan is het de Fiqh van de geleerden en niet de Fiqh van het Boek en de Soennah. Ja, sommige ervan staat in het Boek en de Soennah, maar sommige ervan bestaat puur uit de zienswijzen en ijver van geleerden. In veel van deze (zienswijzen en ijver) zijn zij op hun beurt in tegenspraak met de hadeeth, aangezien zij niet in staat waren om alle kennis ervan te omvatten/bevatten. [Al-Asaalah, Uitgifte #7, Al-Albaani رحمه الله]

http://web.archive.org/web/20071215022639/http://selefieforum.nl/vb/showthread.php/de_relatie_tussen_een_faqeeh_en_een_muhhadith-322.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Resize text-+=