Over de vlag van de Khawaarij

Hits: 0

Vraag gesteld aan Shaykh al-Faadil abul-‘Abbaas ‘Aadil Mansoor hafidhahullaah:

Asalaamu ‘alaykum wa rahmatullaahi wa barakatuhu, weledele Shaykh moge Allaah u zegenen.

Wat is de regelgeving voor het ophijsen van dit soor vlaggen? En zeggen dat het de vlag is van de Islam en de vlag van de Profeet salAllaahu ‘alayhi wa salam of zeggen dat het de zegel is van de Profeet salAllaahu ‘alayhi wa salam, welke hij gebruikte om zijn brieven te verzegelen, die hij schreef aan de Sahabah (Metgezellen) en de Kuffaar (Ongelovigen?

Antwoord:

Wa ‘alaykum asalaam wa rahmatullaahi wa barakatuhu.

Deze vlag in deze tijd is de vlag welke de Khawarij ophijsen, zij die de Moslims tot ongelovigen verklaren en hen doden en de mensen doden die een verdrag van veiligheid hebben (binnen de Moslimgemeenschap) of de Dhimmis van onder de Kuffaar.

En het is in deze tijd een van hun eigenschappen geworden en het is niet de zegel van de Profeet. Omdat de betreffende zegel niet aanwezig is op dit moment, het was in een vijver gevallen vanuit de hand van ‘Uthmaan radiAllaahu ‘anhu.

En het is niet de opmaak van de Profetische Zegel zoals duidelijk is uit de uitspraak van de uitlegger van de Hadith van ibn Hadjr en anderen dan hem. Volgens wat er gezegd wordt; behoort Muhammad bovenaan te staan, vervolgens Rasool en dan Allaah, in tegenstelling tot wat er in de afbeelding en vlag staat.

Vervolgens, de Banier en Vlag van de Boodschapper van Allaah salAllaahu ‘alayhi wa salam heeft geen zegel erin. Zijn zegel was slechts voor zijn brieven, niet voor banieren en vlaggen.

Allaah weet het best en Hij is Degene die Succes brengt.

Geschreven door: Marouane bin ‘Abdullah aboe Haroen hafidhahullaah, Vrijdag 14 Muharram 1436H.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Resize text-+=